Inbjudan: Vinn rabattcheck 50%

Delta i vår aktivitet ”Perspektiv på den pentatoniska skalan”.  Deltagare och vinn en rabattcheck på upp till 50%. Alla deltagare som uppfyller aktivitetens kriterier vinner minst en rabattcheck på 30%.

Du dina kollegor och elever är inbjudna att delta.

Varje år levererar vi 18 000 choroiflöjter till 60 länder i hela världen. Cirka 2/3  av dessa är vår Choroiflöjt, Quinta som är framtagen för spel i den pentatoniska skalan. Omräknat per dag, tillverkar och stämmer vi dagligen mellan 40 och 50 pentatonflöjter. På var och en av dessa kontrollerar vi noggrant flöjtens stämning och tonkvalitet. Det innebär att varje dag strömmar det ut många pentatoniska trudelutter från vår flöjtfabrik i Järna. 

Att spela på den pentatoniska flöjten, timme efter timme, blir aldrig tråkigt. Kanske för att spelandet redan tidigt känns både melodiöst, vackert och bekant, utan att man behöver vara van flöjtspelare. Det inspirerar till att fortsätta spela och improvisera, både i grupp och på egen hand. Och kanske är det ett av flera syften med den pentatoniska skalan.

Ge ditt ditt perspektiv på den pentatoniska skalan – Vinn en rabattcheck 50%

  1. Delta i en spännande och rolig aktivitet kring pentatonskalan. Ta vara på möjligheten att fylla på flöjtlagret till halva kostnaden.
    Anmäl dig här senast den 31 augusti.
  2. Vinnare utses och vinner rabattcheck på 50%. (Alla deltagare vinner rabattcheck på minst 30%). Rabatten gäller Flöjterna  Quintaflöjten, Intervallflöjt, och Octaflöjten. Max 30 flöjter (= Klassuppsättning, stor). Rabatten motsvarar ett värde på ca: 10 000,- (Vid val av en klassuppsättning om 30 Quintaflöjter). Rabatten beräknas på priserna som presenteras i webshopen. Den kan inte kombineras med andra rabatter.
  3. Så här deltar du: Berätta det du känner till om den pentatoniska skalan med ca 1 000 – 3 000 ord.
    Ge en översikt eller fördjupa dig i något av perspektiven (som du själv bestämmer). Kanske hur skalan kan definieras, var den har sitt ursprung. Vilken roll i pedagogiken kan den ha. Berätta om dina erfarenheter. Känner du kanske till någon kompositör som gärna använde sig av den pentatoniska skalan. Kanske något exempel på visor, musikstycken, sånger som baseras på den pentatoniska skalan. Är den utmärkande för vissa musikgenrer. Kan skalan knytas till något land, region, tidsålder, folk. Finns det kanske något annat spännande att berätta eller undersöka?
  4. Jo, en sak till: Du medger att vi på Telleby flöjtfabrik får citera din information i eventuella artiklar och inlägg. (Vi anger naturligtvis källa) Även du anger källa i det fall du citerar någon.
  5. Inlämning senast 30 oktober. Vinnare utses 30 november. Rabattchecken är giltig till och med den 31 december.
  6. Välkommen med frågor och idéer kring denna aktivitet. Mikael Christensen, förnamn.efternamn@telleby.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *