Pedagogiska leksaker – Debresk

Pedagogiska leksaker – Debresk. Leksaker måste vara något du vill ta hand om, något att skydda så att det inte skadas. I förhållande till de saker som barnet leker med utvecklar det sitt förhållande till världen.

Låt barnen leka med levande material, material med livet måste tas om hand. På detta sätt kan vi hjälpa våra barn att växa upp i en värld som är värd att ta hand om!
Se vårt sortiment

Pedagogiska leksaker

En leksak är pedagogisk så långt det stimulerar fantasin och kreativiteten. Det måste odla i barnet, en uppskattning av skönhet och förmedla ett intryck eller kunskap om världen. Vår avsikt är att bidra till en balans och harmoni mellan de olika sinnena och intellektet hos det växande barnet, när det leker med de jämnt formade, naturliga träleksakerna.

Mindre ”slit och släng”

Det har också varit vår avsikt att bidra till en värld där mindre ”slitage och släng” -kultur härskar, med dess miljömässiga och mänskliga förstörelse. Vi hoppas och förutspår att massproducerade billiga plastleksaker på lång sikt kommer att försvinna ur handeln. I framtiden måste vakten vara nödvändig; Kvalitet! Debresk – Leksaker att ta hand om –

Leksaker att tycka om och vårda

Debresk

Debresk, is the initials of the names of the founders, Joris Dekkers, Konrad Breidenstein and Anders Skånberg, who started the production of wooden toys in a ancient corn storehouse at Skäve biodynamic farm by Järna in 1987.

image: Joris Dekkers - Konrad Breidenstein - Anders Skånberg

In the early 1980:ties Joris and Konrad was pupils of Anders Skånberg in the Waldorfschool, Örjanskolan, in Järna, some years after school they met again an started to make wooden toys together.
In 1996 Debresk was taken over by Auris AB
Since 2016 Debresk is a part of Telleby verkstäder
(Stiftelsen Järna Skyddade Verkstäder)